Într-o epocă de minciună universală, să spui adevărul este un act revoluţionar.

Greierele şi furnica - fabulă actualizată



Primăvara: Furnica sapă, face straturi, plantează  seminţele.

Trece greierele.
- Ce faci, greieraşule?
- Merg la o băută cu băieţii.
- Măi, măi! Să nu vii la iarnă să-mi ceri mâncare…
- Da, mda, bine....

Vara: Furnica pliveşte, stropeşte grădina,
Apare greierele, cu o chitară sub braţ.
- Ce faci, mă?
- Ia mă duc în parc să cânt cu băieţii.

- Să nu uiţi: la iarnă să nu ceri mâncare de la mine. 
- Mmmnu...

Toamna: Furnica culege de zor, pune conserve, face gemuri.
Trece greierul, tot cu chitara sub braţ.
- Ce faci, mă?
- Mă duc la bar să cânt cu băieţii.
- Bine mă, da' la muncă nu vii până la iarnă?
- Nţţţ…

Iarna: Furnica stă în balcon, înfofolită într-un şal şi cu un ceai fierbinte în mână, când vede o limuzină. Din ea coboară greierele.
- Ce faci, greieraşule?
- Uite, mă duc la Paris să cânt. Am avut succes cu chitara.
- Bine greieraşule, baftă.
- Şi dacă-l vezi pe unu' Donici, zi-i că-mi bag picioarele în fabula lui!







GREIERELE şi FURNICA
versiune modernă

    Greierele s-a gândit că furnica, cu pasiunea ei pentru muncă este nebună, aşa că toata vara s-a distrat de minune colindând barurile şi discotecile.

   Dar a venit şi iarna cu problemele ei...
   Aşa că, greierele a convocat o conferinţă de presă declarând sus şi tare, că este de ne-acceptat ca în timp ce greierii îngheaţă afară în frig şi rabdă de foame. unii precum furnica se lăfăie în belşug.
   Posturile de televiziune aliniate, au arătat în amănunt cum moare de frig sărmanul greiere în timp ce furnica înfulecă bunătăţi la căldurică.
   Lumea a rămas îngrozită de diferenţa de trai. Cum se poate ca într-o ţară democratică în dezvoltare să existe asemenea diferenţe strigătoare la cer.

  Imediat U.S.G (Uniunea Salvaţi Greierii) sponsorizată de bine cunoscuta fundaţie pentru democratie "O societate deschisă pentru greieri - nimic pentru furnici" condusă de filan tropul Rădaşca Neagră - în câteva emisiuni televizate a atras atenţia întregii lumi asupra atitudinii acestei furnici ticăloase, faţă de greieraşii victime ale comportamentului ei abject.

   Oak-broscoiul împreună cu greierele au prezentat în cadrul emisiunii "Iazul meu" o mică dizertaţie privind greierii, urmată apoi de prezentarea şlagărului "Greieraşul amărât". În final auditoriul a izbucnit în lacrimi.

  La o petrecere de binefacere preşedintele Greierul Roşu şi soţia sa au dat asigurări sărmanului greier, că va primi un ajutor substanţial de care din păcate sub guvernul anterior nu a beneficiat... şi a mai adăugat rituos - să nu mai sufle nici-odată crivăţul îngheţat al vechiului guvern.

   După care şi-a luat o binemeritată vacanţă pe coasta Floridei.

  Politologul Lăcustă în emisiunea "Ape tulburi" a explicat cum s-a îmbogăţit furnica, în detrimentul greierelui şi a propus impozitarea la sânge a furnicilor exploatatoare, în spiritul egalităţii de impozite.

   Peste căteva zile în urma intervenţiei organizaţiei ne-guvernamentale, finanţată de stat, S.E.P.I.V.  (Şanse egale pentru insectele verzi), furnica a fost aspru pedepsită retroactiv, pe motiv că nu a dat dovadă de solidaritate cu celelalte insecte.

   Furnica a fost executată silit, casa şi averea a fost confiscată de stat, iar greierele a fost răsplătit cu o bună parte din averea furnicii.

  După ceva timp greierele a făcut praf toata averea şi intr-o dimineaţă de toamnă şi-a pus pe umăr chitara şi plecat în căutarea altei furnici.






P, Conf,
Vasile Giurgiu



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu